Laster Hendelser

 Solenergi som koronatiltak

Tidspunkt: 12. aug Kl. 13:00 – 14:00

Sted: Klimahuset ved Naturhistorisk museum // Digitalt

Påmelding:

  • Fysisk: Alle som ønsker å delta fysisk på Klimahuset, påmelding HER
  • Digitalt: Eventet streames for alle her

Arrangører: Solenergiklyngen, Klimapartnere, Asplan Viak og UN Global Compact Norge

Koronakrisen har endret vår hverdag. Men klimakrisen er ikke satt på vent, og den innsatsen og midlene vi setter inn mot pandemien må være ledd i det større arbeidet med å sette fart på den grønne omstillingen mot et samfunn uten utslipp.

Vi trenger mer fornybar energi. Vi trenger flere jobber, og jobber som er grønne og tilpasset vår nye virkelighet. En bredere satsning på solenergi kan levere på dette, og skape energi og jobber i Norge og verden.

Kommunene og det offentlige er viktige støttespillere i å skape aktivitet når ting står stille. Kan økt etterspørsel etter solenergi være med på å ikke bare redde arbeidsplasser, men også skape flere nye, grønne arbeidsplasser? Solenergi kan levere et betydelig bidrag til den energien vi trenger fram mot 2050, men vi må bygge kapasitet og kompetanse nå!

Og utviklingen er ikke ferdig. Solenergi er allerede i dag konkurransedyktig mot andre alternativer mange steder i verden med eksisterende teknologi. Men norske aktører er også langt framme på å ta solenergi i bruk i nye markeder og med ny teknologi, i bygg, og flytende på havet.

Bli med på en samtale der mulighetene med solenergi blir belyst fra flere kanter. Hvilke muligheter har vi nå til å sette fart på utviklingen?

Du vil møte:

Ingunn Lie, Næring for Klima, Oslo

Carl Christian Strømberg, Solcellespesialisten

Josefine Selj, IFE

Kim Gabrielli, UN Global Compact Norge

Benjamin Rød, Solenergiklyngen

Les mer om Grønn digital Arendalsuke hos UN Global Compact se HER