OBOS velger solenergi

OBOS Forretningsbygg har inngått en avtale med Hafslund Varme om leveranse av sine første solcelleanlegg til seks næringsbygg i Oslo.

OBOS Forretningsbygg skrev i forrige uke under en avtale med Hafslund Varme for leveranse av sine første solcelleanlegg til seks næringsbygg i Oslo. Installasjonen blir totalt den tredje største i Norge.

Det er eksisterende kontorbygg og kjøpesentre som tilsammen får 7400 kvadratmeter med solcellepanel på takene. Anleggene skal opp i løpet av sommeren og stå ferdig tredje kvartal 2017. Solcellene vil forsyne byggene med tilsammen 1 GWh fornybar strøm.
– Dette er en investering vi gjør fordi vi ønsker å gjøre en forskjell. Noen må begynne for å bidra til økt industri på feltet, sier adm.dir. Nils Morten Bøhler i OBOS Forretningsbygg.

Selvforsynte innen 2021
Anleggene blir en del av OBOS satsning på fornybar energi.
— Dette er et viktig ledd i OBOS’ satsning på grønn og bærekraftig energi. Vi har satt oss et ambisiøst mål om å være selvforsynt med bærekraftig energi innen 2021. I tillegg til en allerede større satsning innen vannkraft ruller vi med dette nå også ut solceller i stor skala, sier Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS.

Møter større etterspørsel
For Hafslund er avtalen også viktig i forhold til den etterspørselen de møter i markedet.
– Flere av Hafslund Varmes kunder har ønsker og behov for et sett med fornybare energileveranser til sine bygg, blant annet til oppvarming, kjøling og strøm. Vi ønsker å tilby helhetlige løsninger for våre kunder, og leveranse av solenergi på OBOS’ næringsbygg er en del av dette. Vi har allerede et tett samarbeid med OBOS, og vi er stolte av å nå også kunne levere fornybar solenergi til deres bygg, sier Eirik Tandberg, konserndirektør for Hafslund Varme.

Borettslagene neste
Byggene som er med i pilotprosjektet er Manglerud senter, Tveita senter, Lambertseter senter, Smeltedigelen 1, Møllergata 39 og OUS Mortensrud. Målet er å overføre erfaringene fra pilotprosjektet til borettslagene.
– Vi starter nå for å få erfaring, og deretter håper vi det vil være en motivasjon for borettslagene, slik at flere av disse kan rulle ut slike anlegg, sier Bøhler i OBOS Forretningsbygg.

English EN Norsk bokmål NO