Made in Scandinavia – i Munchen

Arena Solenergiklyngen og representanter for den norsk-svenske solenergibransjen var sterkt til stede med en felles paviljong under verdens største solindustrimesse.

Intersolar i München, som ble arrangert fra 31. mai til 2. juni, er verdens største møteplass for aktører innen solstrøm, energilagring og fornybar oppvarming.
Fellespaviljongen «Made in Scandinavia», som Solenergiklyngen hadde sammen med Glava Energy Center, ga ti norske og svenske bedrifter en glimrende plattform å markedsføre seg ut i fra.
Otovo, Fusen, Solcellespesialisten, Multiconsult, IFE og NTE var noen av aktørene som fikk vist fram sine løsninger og utviklingsarbeid til det internasjonale markedet.

Felles satsing
– Gjennom felles deltakelse på denne messen fikk vi markert vår internasjonale satsning. Vi fikk vist hvordan vi vil bidra til å skape nye, grønne arbeidsplasser og grønn vekst, sier daglig leder Trine Kopstad Berentsen i Arena Solenergiklyngen.
Klyngen har valgt å satse på fem markedsområder som den mener har et stort vekstpotensial. Det er bygningsintegrerte løsninger, lokal mikrodistribusjon, energisystemer for lagring og smartgrids, energitjenester, samt bærekraftig produksjon og innovasjon.
Fra paviljongen hadde også Innovasjon Norge Hanoi en godt besøkt presentasjon av mulighetene for solenergibransjen i Vietnam. REC deltok også – og slapp nyheten om at selskapet nå vil bli mer aktivt i Norden igjen.

God stemning
Det ble også arrangert godt besøkt Boot Party på paviljongen, med deltakere fra en rekke land. Dette ble en god møteplass for norske og svenske bedriftene.
Solenergiforeningene i Norge og Sverige inviterte også til Skandinavisk Aften i en Summer Garden inne i Munchen, med 150 feststemte deltakere.

English EN Norsk bokmål NO