Solstrøm mot fattigdom

8. september skrur SunErgy på strømmen i Kotho, Kamerun. 92 landsbyer i landet skal få solstrøm i nær framtid.

8. september skrur SunErgy på strømmen i Kotho, Kamerun. Dette er en av 92 landsbyer i Kamerun som skal få solstrøm i nær framtid.

Til sammen vil solcelleanleggene gi 700 000 mennesker på landsbygda tilgang til blant annet kabel-tv, internett, og mobiltelefoner. Også skoler, helsestasjoner, private og offentlige virksomheter vil få tilgang til solstrømmen.

Skaper jobber

I kjølvannet følger jobbskaping og etablering av nye arbeidsplasser og bedrifter.

– Bare i den lille landsbyen Bokosso, med rundt 700 personer, er det skapt over førti nye arbeidsplasser siden de fikk strøm. Det spirer og gror. Det legges grobunn for en lysere og bedre fremtid med økonomisk vekst og fremgang, sier Stein Skjorshammer, CEO i SunErgy AS.

SunErgy AS er et norsk selskap som forsyner strømløse landsbyer i Kamerun med nøkkelferdige solcelleanlegg. Selskapet inngikk i 2012 en avtale om levering av solstrøm til 92 landsbyer i Kamerun. Målet for SunErgy er å bidra til å hjelpe folk ut av fattigdom.

HiTV, en engelsktalende tv-stasjon i Kamerun, har laget flere filmer om prosjektene. Her er en av dem: https://www.youtube.com/watch?v=JgWDNdaz3q0

Begge foto: SunErgy AS

Les mer på www.sunergypower.org

English EN Norsk bokmål NO