Tar nok et grepa solenergitak

Dagligvaregrossisten ASKO, som allerede er Norges suverent største solenergiprodusent, utvider med nok et gigantanlegg.

Dagligvaregrossisten ASKO, som allerede er Norges suverent største solenergiprodusent, utvider med nok et gigantanlegg.

Aåæpningen av det nye anlegget ble feiret av Thor Christian Tuv (t.v.) i FUSen, ASKOs styreleder Torbjørn Johannson, næringsminister Monica Mæland, leder av Klimapartnere Hordaland Helene Frihammer, ASKOs administrerende direktør Edvin Nilsson og direktør for klima, miljø og sikkerhet i Asko, Knut Aaland.

Torsdag 5. oktober åpnet ASKO Vest et gedigent solenergianlegg, på takene til sin store i distribusjonsentral på Arna i Bergen.
ASKO-sentralen i Bergen forsyner Norgesgruppens dagligvarebutikker på Vestlandet. Fryserommet alene utgjør hele 5.000 kvadratmeter, av et samlet areal på 45.000 kvadratmeter. Et takareal på til sammen 16.000 kvadratmeter er nå dekket av solpaneler.

Pioner på solenergi
Næringsminister Monica Mæland sa i sin tale, er ASKO med sine mange gode tiltak og grønne løsninger et lokomotiv i det grønne skifte
– Det er veldig mange som snakker om det grønne skiftet – Asko gjennomfører det. Asko er et viktig lokomotiv som setter strenge krav til seg selv og til sine underleverandører, sa næringsministeren.
Daglig leder Thor Christian Tuv i Solenergi Fusen slutter seg fullt og helt til Monica Mælands beskrivelse. Han trekker dessuten fram ASKOs styreleder Torbjørn Johannson, som har hatt den sentrale rollen i denne satsingen.
– Jeg er mektig imponert over Torbjørn Johannson, som er et forbilde for ansvarlige næringslivsledere. Han har tatt på seg ledertrøya som samfunnsbygger, sier Tuv.

Se innslaget «Norges nest største solcelleanlegg i våte Bergen» på NRKs distriktsnyheter i Vestlandsrevyen.

Nok en Fusen-leveranse
Det er Solenergiklyngens partner Solenergi Fusen som har levert anlegget. Med en installert effekt på 2MWp, og dette det nest største solenergianlegget i Norge.
Leveransen består av 7546 paneler, plassert øst-vest over ni tak, med 50 invertere. Energien som går rett inn i bygget, skal dekke opp mot 20 prosent av årsforbruket.

English EN Norsk bokmål NO