Offentlige innkjøpere møtte solbransjen

Flere partnere i Solenergiklyngen var torsdag 19. oktober i solfylket Østfold, for å orientere offentlige innkjøpere om bransjen.

Flere av partnerne i Solenergiklyngen var torsdag 19. oktober samlet i solfylket Østfold til en markedskonferanse om solenergi.

Hensikten med konferansen som ble holdt på Inspiria science center i Sarpsborg, var å øke kunnskapen om solenergi hos de offentlige innkjøperne.
Solenergiklyngen ledet en sesjon som tok for seg status og muligheter med solenergi. Daglig leder i Solenergiklyngen, Trine Kopstad Berentsen, hadde med seg sentrale leverandører fra bransjen som bidro med konkret og relevant kunnskap om solenergi.

Tips til innkjøperne
Christian Strømberg i Solcellespesialisten fortalte om hva som er lurt å tenke på når du er offentlig innkjøper. Han poengterte at minst mulig detaljer i anbudsdokumentet ofte er det beste når målet er å finne den riktige løsningen.
Ole Jakob Sørdalen fra Eltek fortale om teknologi for optimalisering og lagring av solenergi. Med nye effekttariffer på trappene, kan dette være særlig aktuelt for å styre unna de verste pristoppene og få mest mulig igjen for kostnadene ved å bruke batteriløsning.
Knut Styrvold i Aventa Solar orienterte om solvarme og hvordan dette kan være er en god løsning for mange bygg. Han viste også flere fasadeintegrerte løsninger.
Joakim Sveli i eSmart Systems viste hvordan deres system kan styre og optimalisere produksjon og styring av laster på en smart måte, via en plattform som er basert på kunstig intelligens.

Bredt samarbeid
Klima Østfold jobber profesjonelt med energi- og klimasatsing i kommunene i fylket, og hadde regien for arrangementet. I tillegg til Solenergiklyngen, var også AgriKjøp som jobber med innkjøp i landbrukssektoren, Solenergiforeningen og Østfold Fylkeskommune med som samarbeidspartnere for arrangementet
– Solenergiklyngen har flere partnere i området Østfold. Jeg er imponert over visjonen til Østfold Fylkeskommune i satsingen Klima Østfold, og håper det vil fører til økt bestillerkompetanse og konkrete resultatlister i form av mer solenergi på bygg i Østfold, sier daglig leder Trine Kopstad Berentsen i Solenergiklyngen.

Les om Aurskog-Hølands erfaringene med bl.a. solenergi i nye Bjørkelangen skole:

http://ecoinside.nu/2017/10/03/massiv-suksess-for-skolebygg/

English EN Norsk bokmål NO