Innovasjonsprogrammet sol og energi

Utviklingen innenfor solenergi og energisystemer overgår alles forventninger. Dette skaper nye arbeidsplasser – og muligheter for skarpe hoder.

Utviklingen innenfor solenergi og energisystemer overgår alles forventninger. Dette skaper nye arbeidsplasser og muligheter for skarpe hoder som ser utfordringene som må løses.

Innovasjonsprogrammet SOL & ENERGI er et seks ukers innovasjonsprogram med Design Thinking metodikk som lar deltakerne ta et dypdykk inn i nye bransjer, samtidig som de utforsker nye forretningsmuligheter.

Solenergiklyngen og Kjeller Innovasjon, som står bak programmet, har som mål at gi deltakerne en unik innsikt i bransjen. Det skal gjøre kandidatene attraktive som arbeidstakere, men programmet vil også gi et godt grunnlag for å kunne skape en egen gründerbedrift.

Vi har 14 lovende deltagere som starter opp 6.november, alle er ingeniører med en spennende erfaring som vil få anledning til å utforske forretningsmuligheter innen solenergi og energisystemer.

Fristen har nå gått ut, men kommer det veldig bra kandidater så vurderer vi det.

Programmet vil gi bransje- og teknologikunnskap om solenergi og energisystemer. Kandidatene får ta del i «hands- on-erfaring» med innovasjonsprosesser og forretningsutvikling. De vil også få mulighet til egne idésøk gjennom en utplasseringsperiode på tre-fire dager hos Solenergiklyngens medlemsbedrifter.
Ideutvikling står sentralt i programmet. Deltakerne vil jobbe sammen i team for å komme opp med innovative løsninger til bransjens utfordringer. De får også lære hvordan de kan skape forretningsmuligheter av nye løsninger.
God erfaringsoverføring er viktig. Det er mye lettere å starte opp selv når man har fått mulighet til å lære av gründere som har startet egen bedrift i bransjen. Kursdeltakerne vil dessuten få veiledning av bransjeeksperter og erfarne forretningsutviklere.
– Det som i ettertid kanskje blir den største gevinsten for programkandidatene er at dette vil gir dem en fantastisk mulighet til å bygg et solid nettverk i bransjen, sier lederen i Solenergiklyngen.

Innovasjonsprogrammet SOL & ENERGI har følgende industripartnere:
Scatec Solar
Elkem
Solcellespesialisten
Kube Energy
Asplan Viak
eSmart Systems
NTE
Solpluss
Simply Solar

Mer informasjon: 

Lenke til program for Sol & Energi.

Lenke til søknadsskjema for Innovasjonsprogrammet Sol & Energi.

Lenke til informasjon om bedriftsbesøk

For mer informasjon og spørsmål om påmelding kontakt ho@kjellerinnovasjon.no eller trine@solenergiklyngen.no

English EN Norsk bokmål NO