Innovation Camp på bedriftsbesøk hos Eltek og Solcellespesialisten

Ingeniørene som deltar på Solenergiklyngens og Kjeller Innovasjons innovasjonscamp «Sol og energi», har besøkt Eltek.

Ingeniørene som deltar på Solenergiklyngens og Kjeller Innovasjons innovasjonscamp «Sol og energi», har besøkt Eltek.

Carl Christian Strømberg fortalte hvordan han har bygget opp selskapet Solcellespesialisten.

Hos teknologiselskapet i Drammen fikk innovasjonsgruppen møte markedsdirektør Morten Schøyen og forskningsdirektør Ole Jakob Sørdalen. De åpnet testlaben for ingeniørene og lot dem få innsikt i Elteks produkter og systemer.
Sørdalen og Schøyen ga også en innføring i hvordan selskapet jobber – blant annet innen telekom, der solsystemer også inngår som en av teknologiene.
Eltek er en av kjernepartnerne i klyngen, og leder blant annet innovasjonsgruppen på energisystemer og lagring. Selskapet bidrar også aktiv i internasjonaliseringsarbeidet.
Standardisering er en av de utfordring for solbransjen, mener Eltek-sjefen, som viste til at telekombransjen har kommet mye lenger på dette feltet. Her har solbransjen fortsatt et godt stykke å gå, påpekte duoen – som gjerne vil bidra innenfor dette området i Solenergiklyngen.
Innovasjonsgruppene har også besøkt en annen kjernepartner i klyngen, Solcellespesialisten i Fredrikstad, der de fikk møte selskapets grunnlegger og eier, Carl Christian Strømberg. Han orienterte om hvordan bedriften er bygget opp.
Han sørget også for å benytte sjansen til å gi ingeniørgruppen noen utfordringer med på veien, innen snølast, styringssystem for bygg og HMS-standardisering. Innen HMS ville han gjerne vite hva solenergibransjen kan lære av oljebransjen.
– Dette vil vi ta med oss videre i innovasjons-sprinter, som en del av det videre arbeidet i innovasjonscampen, forteller daglig leder i solenergiklyngen Trine Kopstad Berentsen.

«Sol og energi» er et seks ukers innovasjonsprogram for å utforske nye forretningsmuligheter. Solenergiklyngen og Kjeller Innovasjon står bak programmet, som støttes av Oslo og Akershus sitt regionale innovasjonsprogram.

English EN Norsk bokmål NO