Innovasjontenkerne besøkte Scatec Solar

Designtenkerne i innovasjonsprogrammet Sol og Energi var onsdag 29. november hos Scatec Solar, som er industripartner i innovasjonsprogrammet.

Designtenkerne i innovasjonsprogrammet Sol og Energi var onsdag 29. november hos Scatec Solar, som er industripartner i innovasjonsprogrammet.

Terje Melaa hos Scatec Solar tok imot gruppen og holdt en innledende presentasjon om hvordan selskapet jobber og innenfor hvilke områder det utvider sin forretningsvirksomhet innenfor solbransjen.

Pål Strøm som leder O&M hos Scatec Solar, orienterte om ulike utfordringer og områder der selskapet ser etter nye løsninger

Gruppen fikk også innsyn i utfordringene for solbransjen fremover. Scatec Solar ser etter nye løsninger, blant annet innenfor området drift og vedlikehold av solparker, som ledes av Pål Strøm.
Scatec Solar er en stor innkjøper av teknologi og løsninger til sine store solprosjekter. Ifølge Hans Olav Kvalvaag, som er ansvarlig for nye forretningsmodeller, er solrevolusjonen bare er så vidt kommet i gang, både med hensyn til vekst og prisnedgang sammenlignet med annen energiproduksjon.
Disse utviklingstrekkene gjelder ikke bare for storskalamarkedet, men også for mindre anlegg. Solprosjekter ventes å ha sterk vekst og vil dominere markedet fremover, særlig i off-grid-markedet
Etter introduksjonen av selskapet fikk gruppen fikk testet ut sine innovasjonsideer overfor flere ansatte hos Scatec Solar.

Noen av innovasjonsideene skal presenteres for publikum 6. desember på konferansen som Solenergiklyngen arrangerer med flere. Les mer om den HER.
Les mer om innovasjonsprogrammet Sol & Energi HER.

English EN Norsk bokmål NO