REC har endret navn på sin norske enhet, fra Elkem Solar til REC Solar Norway. Driften av de norske fabrikkene forsetter som før.

– Navneendringen representerer det endelige steget i integreringsprosessen mellom Elkem Solar og REC, som ble offisielt påbegynt i oktober 2016, sier verksdirektør i REC Solar Norway, Geir Ausland.

Les også: Elkem utløste skaperlyst i innovasjonsgruppe

Selve navneendringen vil ikke ha noen direkte innvirkning på aktiviteten, verken for produksjonsenhetene eller i hverdagen til de ansatte.

– Navneendringen gjør det enda klarere at de to fabrikkene i REC Solar Norway er en del av en komplett verdikjede som strekker seg helt fra råvare til ferdige solcellemoduler. REC er en av de sterkeste merkevarene i verdens solarindustri, sier Ausland.

CO2-vennlig produksjon

Ved bruk av solcellesilisium fra Elkem Solar (nå REC Solar Norway) i produksjonsprosessen, har REC redusert energitilførselstid og CO2-fotavtrykk av REC-solcellepaneler ytterligere, samtidig som effekten har økt.

Produksjonen av høykvalitets solsilisium i Norge bruker 75 prosent mindre energi enn konvensjonelle Siemens’ produksjonsmetoder. Takket være denne ledende integrerte verdikjeden, lanserte REC fire nye produkter i 2017, med verdens beste effektnivå – og vant tre priser for industri og miljø.

Verdensledende teknologi

– Sammen har vi etablert en verdensledende, fullt integrert solcelleprodusent, basert på vår norske arv. Som REC Solar Norway vil vi fortsette å levere bransjeledende produkter av høyeste kvalitet, sier Steve O’Neil, administrerende direktør i REC.

O’Neil betrakter navneendringen som den endelig fullføringen av integreringsprosessen mellom Elkem Solar og REC. Det globale konsernet som har over 2000 ansatte, produserer 1,4 GW solcellepaneler i året.