Elkem Solar blir REC Solar Norway

REC har endret navn på sin norske enhet, fra Elkem Solar til REC Solar Norway. Driften av de norske fabrikkene forsetter som før.

REC har endret navn på sin norske enhet, fra Elkem Solar til REC Solar Norway. Driften av de norske fabrikkene forsetter som før.

– Navneendringen representerer det endelige steget i integreringsprosessen mellom Elkem Solar og REC, som ble offisielt påbegynt i oktober 2016, sier verksdirektør i REC Solar Norway, Geir Ausland.

Les også: Elkem utløste skaperlyst i innovasjonsgruppe

Selve navneendringen vil ikke ha noen direkte innvirkning på aktiviteten, verken for produksjonsenhetene eller i hverdagen til de ansatte.

– Navneendringen gjør det enda klarere at de to fabrikkene i REC Solar Norway er en del av en komplett verdikjede som strekker seg helt fra råvare til ferdige solcellemoduler. REC er en av de sterkeste merkevarene i verdens solarindustri, sier Ausland.

CO2-vennlig produksjon

Ved bruk av solcellesilisium fra Elkem Solar (nå REC Solar Norway) i produksjonsprosessen, har REC redusert energitilførselstid og CO2-fotavtrykk av REC-solcellepaneler ytterligere, samtidig som effekten har økt.

Produksjonen av høykvalitets solsilisium i Norge bruker 75 prosent mindre energi enn konvensjonelle Siemens’ produksjonsmetoder. Takket være denne ledende integrerte verdikjeden, lanserte REC fire nye produkter i 2017, med verdens beste effektnivå – og vant tre priser for industri og miljø.

Verdensledende teknologi

– Sammen har vi etablert en verdensledende, fullt integrert solcelleprodusent, basert på vår norske arv. Som REC Solar Norway vil vi fortsette å levere bransjeledende produkter av høyeste kvalitet, sier Steve O’Neil, administrerende direktør i REC.

O’Neil betrakter navneendringen som den endelig fullføringen av integreringsprosessen mellom Elkem Solar og REC. Det globale konsernet som har over 2000 ansatte, produserer 1,4 GW solcellepaneler i året.

English EN Norsk bokmål NO