Solenergiklyngen er ESCA-sertifisert

Solenergiklyngen har oppnådd bronse-sertifisering i det europeiske ESCA (European Secretariat for Cluster Analysis).

Solenergiklyngen har oppnådd bronse-sertifisering i det europeiske ESCA (European Secretariat for Cluster Analysis).

Tekst: Lill-Torunn Kilde

– Dette er vi glade for og det er helt i tråd med våre ambisjoner om å bli Norwegian Centre of Expertise, sier Trine Kopstad Berentsen, daglig leder i Solenergiklyngen.

Det europeiske sertifiseringssystemet for klynger har som mål å vise fram de solide klyngene som har potensial til å skape økonomisk verdi og arbeidsplasser. Sertifiseringen består av tre steg, der første steg er bronse. For å bli sertifisert har sekretariatet i Solenergiklyngen blant annet gått gjennom et tre timers intervju.

– Gjennom intervjuet har vi gjort rede for arbeidet med partnerne våre, hvordan vi jobber for å kartlegge deres utfordringer, hvordan vi bidrar til å løse disse og hvordan vi kartlegger resultatene av arbeidet, forklarer Berentsen.

Et konkret resultat av sertifiseringen er en benchmarking-rapport som viser hvordan Solenergiklyngen ligger an i forhold til andre klynger i Europa. Dette skal også bidra til å tiltrekke nye prosjekter og internasjonalt samarbeid til klyngen.

– Rapporten viser også forbedringspunktene våre, og hva vi må jobbe med for å oppnå en høyere sertifisering, sier Berentsen.

I Norge er det kun NCE´er som har oppnådd gull-sertifisering.

– Dette er voksne klynger med lang erfaring. Vi jobber strategisk mot å bli en slik klynge, forteller Solenergiklyngens daglige leder.

English EN Norsk bokmål NO