Skybasert verktøy forenkler solprosjekter

En ny, skybasert tjeneste skal gi kundene bedre oversikt over solenergimulighetene på sin bolig – og samtidig lette prosjekteringen.

En ny, skybasert tjeneste skal gi kundene bedre oversikt over solenergimulighetene på sin bolig – og samtidig lette prosjekteringen og logistikken for leverandøren.

Det er WEN Energy AS som har utviklet løsningen for en komplett håndtering av solcelleprosjekter. I tillegg til å beregne om det lønner seg for kunden å legge solcellepanel på taket sitt, vil også prosjekteringen og logistikken bli enklere og billigere, ved at alt blir satt i system.

Det nye integrerte solcelletaket på Mære landbruksskole er levert av WEN Energy AS og NTE, på bildet f.v. Andrejs Mlijevskis, Severin Helset, Bjørn Helset og Vidmantas Janulevičius.

– Dette er versjon 2.0 i måten å håndtere solkunder og prosjekter på. Vi tilbyr nå en komplett løsning, med supre produkter, lave priser og markedsaksess til aktører som ønsker å ta del i det kommende solcelle- og batterimarkedet i Norge, sier Bjørn Helset, daglig leder for WEN Energy AS.
Han understreker at løsningen er tilpasset pc, nettbrett og mobil.
– Systemet fungerer på alle plattformer, sier Helset.

Enkelt for forbrukeren
I tillegg til at det skybaserte systemet tar hensyn til hele kundereisen og sikrer all dokumentasjon automatisk har det nyutviklede analysesystemet eget avansert datalag som øker nøyaktighet i analyser (skygger).

Kunden møtes med en enkel solkartside og kan designe sitt eget tak for så å få fram ca. pris utfra areal, vinkel og forbruk. I tillegg kan kunden velge om batteri skal være en del av løsningen. Andre produkter kan enkelt legges til.

Kunden jobber direkte mot systemet og legger inn egne data som gjør prosessen med kundebehandling enkel. Løsningen har et eget prosjekteringsverktøy der selger kan gjøre design i 3D og kommunisere direkte med kunden.

Utløser store besparelser
Systemet følger hele prosessen til solcellene og batteriet er ferdig installert. Kunden får tilgang til egen monitor på nett og mobil. Hele løsningen er selvsagt tilpasset GDPR, understreker Helset.

Gjennom landsomfattende samarbeid på logistikk og montasje – med over 200 installasjonspunkter spredt over hele landet – åpner WEN Energy dørene for de som vil ta en større del av dette vekstmarkedet.
– Å bli med som partner vil spare flere årsverk siden man ikke trenger å ansette sitt eget salgsteam for å håndtere egne solkunder, sier Helset.

Alt tas hånd om av WEN Energys nettverk. Partneren sitter igjen med «eierskap» til sluttkunden og installasjonen.

Den skybaserte tjenesten er også bygget for å kunne kopieres til lignende markeder utenfor Norge og allerede har man napp i Baltikum.

WEN Energy har siden starten i 2010 vært opptatt av å introdusere nye teknologier innen fornybar energi. Selskapet har sterke varemerker som SoliTek, SolarEdge, ABB, S:flex, Ernest Schweitzer, Ezzing Solar, Tesla, VARTA, Sonnen og BMWi som leverandører. WEN Energy jobber også tett sammen med energiselskapene NTE og Haugaland Kraft.

English EN Norsk bokmål NO