Otovo fikk prestisjepris fra solenergibransjen

Solenergiselskapet Otovo er kåret «Årets solstråle 2018». Prisen ble delt ut av Norsk solenergiforening under Solenergidagen i Ingeniørens Hus.

Solenergiselskapet Otovo er kåret «Årets solstråle 2018». Prisen ble delt ut av Norsk solenergiforening under Solenergidagen i Ingeniørens Hus.

Simen Fure Jørgensen, her sammen med daglig leder i Solenergiforeningen Ragnhild Bjelland-Hanley, ble også overrakt det symbolske bildet «Gjennombrudd» av Anne Kristine Thorsby.

Årets solstråle har satset sterkt og nådd bredt, med sitt budskap om at solceller er enkelt, økonomisk fornuftig. Gjennom sin store gjennomslagskraft, har Otovo bidratt til at solenergi i økende grad brukes i norske bygg.

– Dette har vært med på å gi hele solenerginæringen et løft. I tillegg har virksomheten vært aktivt engasjert i arbeid internt i bransjen rettet mot forbedrede rammevilkår for solenergi, og tydelige retningslinjer for trygg utbygging, sa styreleder i Norsk solenergiforening Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen, da han overrakte prisen.

Foran en sal fullpakket med solenergifolk, var den en stolt Simen Fure Jørgensen som mottok utmerkelsen på vegne av Otovo. Jørgensen er produktdirektør og en av medgründerne i selskapet.

Symbolsk bilde
Årets solstråle ble premiert med et bilde av kunstneren Anne Kristine Thorsby.

– Det heter «Gjennombrudd» og symboliserer hva Otovo har fått til, påpekte Solenergiforeningens styreleder.

I sin takketale fortalte Simen Fure Jørgensen at Otovo-eventyret har vært en eventyrlig reise: – Hadde noen sagt til meg for tre år siden at jeg skulle stå her og ta imot denne prisen, ville jeg trodd de var litt sprø, sa han.

Prisvinneren trakk også fram den betydelige innsatsen som Solenergiforeningen og klyngenettverket legger ned for solenergibransjen.

– Dere gjør en kjempeinnsats. Bransjen er sårbar for kreative støtteordninger, rare regler og urettferdige tariffer, påpekte han.

På vei ut i Europa
Jørgensen rettet også en stor tatt til Otovos kunder: – Det er de som er selskapet. De har satset på oss som et lite, uprøvd selskap med litt ukjent teknologi. Kundene vår har vært tålmodige. Vi har gjort mye rart, vi har gjort feil – og er blitt tilgitt hver gang. Det er kjempebra, sa han.

Otovo-gründeren avsluttet med å fortelle at prisen også er en god dytt i ryggen for selskapet som nå er på vei ut i Europa for å satse på nye markeder. Otovo er allerede etablert i Sverige, men hvor de går videre vil ikke Jørgensen røpe.

– Det jeg kan si er at det neste landet blir sørover i Europa.

English EN Norsk bokmål NO