Tyske KGAL går inn i SunErgy

Det tyske investeringsselskapet KGAL har ved en rettet emisjon tatt en 20 prosents eierandel i det norske solselskapet SunErgy, med en opsjon til å kjøpe seg opp ytterligere.

I tillegg har ledelsen i KGAL, Chief Operating Officier Gert Waltenbauer og Chief Investment Officier Klaus Wolf, gjort en mindre parallell investering.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått en så seriøs og finansielt sterk investor som KGAL inn på eiersiden, sier styreformann og en av hovedaksjonærene i SunErgy, Alf Bjørseth.

KGAL er et investeringsselskap med over 29 milliarder EUR under management. De er aktive innen eiendom, fly leasing og fornybar energi. KGAL som eier flere solparker i Europa har i noen tid sett på muligheter innen off-grid solenergi i Afrika og hvilke aktører som finnes.
– Valget falt til sist på SunErgy, noe vi selvfølgelig er stolte av, sier Bjørseth.

Kapitalen fra KGAL skal brukes til fortsatt ekspansjon av virksomheten i Kamerun.
– Vårt mål er å ha en million brukere i Afrika innen åtte år og være en ledende aktør innen off-grid solenergi i Afrika. Til nå har vi hatt fokus på Kamerun. Etterhvert planlegger vi å utvide aktiviteten til flere land, primært i Vest-Afrika, sier Bjørseth.

Daglig leder i SunErgy, Stein Skjørshammer, forteller at i år skal det bygges åtte solstasjoner som vil gi strøm til over 20 000 personer i Kamerun. I tillegg skal det leveres strøm til mobiloperatørselskaper og deres mobiltårn, forsvaret og mindre bedrifter.

– Vår første solstasjon som vi åpnet i august i 2015 har levert strøm uten avbrudd til innbyggerne i landsbyen Bokosso. Det er et enormt potensial innen off-grid solenergi i Afrika. Nå har vi fått dokumentert gjennom flere års operasjon at teknologien fungere godt. Vi har bygget infrastrukturen og testet utstyret i de fire første landsbyene hvor vi leverer strøm. Alt teknisk og kommersielt fungerer som det skal. Med våre 42 medarbeidere i Kamerun, er vi klare til å rulle ut teknologien i stor skala, sier Stein Skjørshammer.

Advokatfirma SANDS har bistått SunErgy i emisjonen.

English EN Norsk bokmål NO