Ocean Sun på eksklusiv pressebrief

Som eneste teknologibedrift, fikk Ocean Sun møte det internasjonale pressekorpset rett i forkant av den offisielle åpningen av Oslo Innovation Week.

Som eneste teknologibedrift, fikk Ocean Sun møte det internasjonale pressekorpset rett i forkant av den offisielle åpningen av Oslo Innovation Week.

Flytende solenerginstallasjoner kan utnytte ledig plass på vannreservoir eller kystnære farvann, der det er knapt med ledige landarealer. Foto: Børge Bjørneklett, Ocean Sun

Med blant andre Bloomberg, Forbes, Wired, Yahoo Japan, Silicon Canals, La Razón, Postimees og ArcticStartup til stede, fikk oppfinner og gründer Børge Bjørneklett presentere Ocean Suns teknologi for flytende solenergi.

Byråd for næring og eierskap Marthe Scharning Lund innledet pressearrangementet med å presentere Oslo kommunes gode businessklima. Hun pekte også kommunens behov for fornyelse og modernisering, og kommunens vilje til å satse på nye løsninger ved hjelp av innovative bedrifter.

– Vi er allerede ledende på utslippsfrie biler. Dere kan legge merke til det påfallende fraværet av støy når dere går rundt i Oslos gater, sa hun.

Godt klima for startups
Adm. direktør Gaute Hagerup i Oslo Business Region, tok for seg det gode klimaet for oppstartsbedrifter. Han trakk fram åpenhet og tilgjengelighet som noen av de fremste kvalitetene i forretningsmiljøet i hovedstaden:

– Her er det lett å starte business, sa Gaute Hagerup i Oslo Business Region.

– Her er det lett å starte business, sa Hagerup.

Andrew Beattie hos businesspublikasjonen Ethos Magazine i Liverpool, var en av deltakerne i salen. Han gleder seg til fortsettelsen og håpet å kunne rapportere om nye og løfterike bedriftsideer til sine lesere hjemme i Storbritannia.

Flytende energiproduksjon
Ocean Sun, som også er partner i Solenergiklyngen, ble koblet til arrangementet gjennom «Grønn innkjøpsarena» som er finansiert av Akershus fylkeskommune og Oslo kommune.

– Interessen for å utnytte ledig plass på vannreservoar eller i kystnære farvann er særlig stor i Asia, fortalte solenergigründer Børge Bjørneklett.

Andrew Beattie hos Ethos Magazine håper å kunne ta med seg reportasjer om nye og løfterike bedriftsideer hjem til Liverpool.

Selskapet Ocean Sun ble stiftet i 2016. Nå ser selskapet at det åpner seg enorme utbyggingsmuligheter for flytende solenergi, ikke minst der arealknappheten er påtrengende og behovet for energi tilsvarende stort.

Flere clean-tech pitcher
– Potensialet for store, flytende solenergiparker er gigantisk, sier Børge Bjørneklett.

Ved hjelp av flytende solcellepaneler kan også mindre øysamfunn gjøre seg uavhengig av dieselaggregater.

Ocean Sun skal også delta på OIW-arrangementet Stories of clean-tech from Norway. Det blir også arrangert ved hjelp av «Grønn innkjøpsarena».

English EN Norsk bokmål NO