Ny undersøkelse: Det norske solcellemarkedet 2019

Nå er Solenergiklyngen i gang med årets vakreste eventyr: Innsamling av inn tall og fakta om det norske solcellemarkedet.

Nå er Solenergiklyngen i gang med årets vakreste eventyr: Innsamling av inn tall og fakta om det norske solcellemarkedet.

Multiconsult gjennomfører på vegne av Solenergiklyngen og NVE en spørreundersøkelse om installert effekt og priser i det norske solcellemarkedet i 2019, for å gjøre opp status for installert effekt og systempriser i Norge.

Datainnsamlingen vil danne grunnlaget for den offisielle statistikken for Norge, som benyttes av offentlige myndigheter og private selskaper. Tallene skal dessuten brukes i Global Market Outlook for Solar Power 2020-2024, som publiseres juni 2020.

Rådgivere og byggherrer anvender gjerne denne prisstatistikken i sine lønnsomhetsberegninger for solcellesystemer.

Vil nå flest mulig
Nytt av året er at datainnsamlingen blir foretatt i samarbeid med NVE, som har ansvaret for energistatistikken i Norge. Det er i år også lagt inn valgfrie spørsmål om koronakrisen for å få inn mest mulig input på hvordan dette treffer oss og hvordan Solenergiklyngen kan hjelpe.
Vi ber alle installatører av solcellepanel svare på undersøkelsen og ber elektrogrossister og andre bistå oss med å nå installatørene.

Spørreundersøkelsen er tilgjengelig fram til torsdag 30. april.

Offentliggjøres i mai
Når tallmaterialet er ferdig analysert av Multiconsult vil resultatene blir lagt fram av Solenergiklyngen, trolig den andre uken i mai. Eksakt lanseringsdato vil bli annonsert på www.solenergiklyngen.no.

Eventuelle spørsmål om undersøkelsen bes rettet til

English EN Norsk bokmål NO