Solceller på taket er god klimadugnad

Annenhver nordmann sier ja til klimadugnad. Det viser en undersøkelse Opinion har gjort for NRK.

3 av 4 nordmenn mener klimakrisen er minst like kritisk som koronakrisen. Halvparten av oss er også villige til å akseptere kraftige klimarestriksjoner, ifølge NRK undersøkelsen, som er basert på et representativt utvalg på 1016 personer over 18 år. Intervjuet ble gjennomført i tidsrommet 27. mai til 3. juni.

– Folk har forstått at det er en klimakrise, og de vil bidra, konstaterer Sifo-forsker Harald Throne-Holst overfor NRK.

Et av de minst inngripende tiltakene som hver enkelt av oss kan gjøre er å installere solceller. Solenergi gir mer fornybar energi, uten varige inngrep i naturen – eller begrensende inngrep for forbruker.

Å installere solceller fremstår som et av de aller enkleste og beste tiltakene å gjennomføre for alle som vil være med på klimadugnaden!

Les saken her

English EN Norsk bokmål NO