Møller Eiendom bygger ut solenergi med FUSen

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn åpnet tirsdag Møller Eiendoms nye solcelleanlegg fra FUSen, på Vinterbro.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn åpnet tirsdag Møller Eiendoms nye solcelleanlegg fra FUSen, på Vinterbro.

Adm. dir. Andreas Jul Røsjø (t.v.) i Møller Eiendom, prosjektleder Steinar Nilsen og i Solenergi FUSen, direktør for miljø og innovasjon Isak Oksvold i Møller Eiendom og Thor Christian Tuv i Solenergi FUSen er gode samarbeidspartnere.

Anlegget som er levert av Solenergi FUSen, inngår i et omfattende energieffektiviseringstiltak ved det store lageranlegget som MaskeGruppen leier av Møller Eiendom.

I tillegg til solenergianlegget, ny elkjele og varmepumper, er det gjennomført en rekke energieffektiviseringstiltak i bygget. Alt i alt har dette redusert det samlede strømforbruket med 600.000 kWh/år.

– Verden henger etter med klimakutt. Vi må tørre å tenke nytt og handle – slik Møller Eiendom og MaskeGruppen har gjort her på Vinterbro, sa klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn som foretok den offisielle åpningen av solenergianlegget.

Lønnsomt for eier og leier
Møller Eiendom brukt 9 millioner kroner på solcelleanlegget på taket og en rekke tekniske oppgraderinger av bygget.

Harald Møller var selv til stede under den offisielle innvielsen av solenergianlegget, her sammen med prosjektleder Steinar Nilsen og daglig leder Thor Christian Tuv i Solenergi FUSen.

– For leietaker betyr dette lavere strømutgifter. For oss innebærer det at bygget vårt får en høyere kvalitet, sier Isak Oksvold som er direktør for miljø og innovasjon hos Møller Eiendom.

MaskeGruppen er med på spleiselaget. Selskapet som har godtatt en husleieøkning på 330.000 kroner i året, belønnes med en med en halv million kroner i året i reduserte strømutgifter.

– Møller Eiendom viser vei
Daglig leder Thor Christian Tuv i FUSen er imponert over Møller Eiendoms evne og vilje til å ta et selvstendig grep for det grønne skiftet. Han er glad for å se at stadig flere store eiendomsaktører nå tar et større ansvar for miljøet.

– Alle bygg kan være med og gjennomføre bærekraftstiltak – ikke bare nybygg. Det er dette prosjektet er et godt bevis på. Solenergi er et enkelt klimatiltak som kan gjennomføres raskt og med od lønnsomhet, påpeker Thor Christian Tuv.

English EN Norsk bokmål NO