Innos AS vant prestisjepris

Solenergiselskapet Innos AS er tildelt «Top Business Model»-prisen av det tyske PV-magasinet for sin snøsmeltingsteknologi Weight Watcher.

Solenergiselskapet Innos AS er tildelt «Top Business Model»-prisen av det tyske PV-magasinet for snøsmeltingsteknologien «Weight Watcher».

Innos får prisen for sin unike teknologi som smelter snø, slik at det kan produseres solenergienergi også om vinteren. Oppfinnelsen sørger for holde snøen unna installasjonen, ved å benytte solcellepanelene til å smelte snøen som legger seg på anlegget. Se hvordan teknologien fungerer:

[youtube id=”https://www.youtube.com/embed/PIcwYxM-4pE” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” width=”1024″ height=”576″ autoplay=”no” api_params=”” class=””]

Tommy Strömberg som administrerende direktør i Innos AS, er både stolt og glad for å motta hedersprisen.

– Etter mange år med utvikling, testing og installasjoner er vi nå i ferd med å bli anerkjent over hele verden, forteller Strömberg som også har vært sentral i oppbyggingen av Solenergiklyngen.

Weight Watcher-installasjonen er blitt den markedsledende standarden og den mest effektive måten å utnytte solenergi på «umulige tak».

– Ved hjelp av denne teknologien kan vi installere solenergianlegg også på takkonstruksjoner som ikke har tilstrekkelig bæreevne ut over forventet snølast, forteller Strömberg.

Dette sier PV-magasinets jury om pristildelingen til Innos:
Selvfølgelig skal tak bygges slik at de kan bære både solcelleanlegg og snølast om vinteren. Men hvis det ikke er tilfelle, kan moduloppvarmingssystemet fra Innos hjelpe. Den styrer varmeeffekten automatisk i henhold til vektmålinger. Selskapet har fått undersøkt at energibalansen er tydelig positiv til tross for elektrisk snøsmelting. Siden mer plass kan oppnås for solceller på en bærekraftig måte, tildeler juryen systemet tittelen “PV magazine Top Business Model 2020”.

English EN Norsk bokmål NO