BRIGHT Products tildeles pris fra EUs innovasjonsråd!

EUs innovasjonsråd (EIC) har tildelt BRIGHT Products Horizon Prize for Affordable High-Tech for Humanitarian Aid.

Prisen er en annerkjennelse av produktet Move sin evne til å gi lys og lade mobiltelefoner i krisesituasjoner. I tillegg anerkjenner EIC BRIGHTs historie og viktigheten av grønn innovasjon i bistandssektoren. BRIGHT vil bruke prisen på 1 million euro blant annet til et «fast response» lager av Move, som kan mobiliseres på 72 timer i en katastrofehjelpssituasjon. Prisen vil også bli brukt til et reparasjons- og resirkuleringsprogram, hvor det første målet er å forlenge levetiden til 100 000 solcelleprodukter i løpet av 2021. Prisen ble tildelt BRIGHT den 24. september under European Research and Innovation Days, og ble tatt imot av BRIGHT Products CEO, Selma Kveim.

Les pressemeldingen HER

English EN Norsk bokmål NO