EUs innovasjonsråd (EIC) har tildelt BRIGHT Products Horizon Prize for Affordable High-Tech for Humanitarian Aid.

Prisen er en annerkjennelse av produktet Move sin evne til å gi lys og lade mobiltelefoner i krisesituasjoner. I tillegg anerkjenner EIC BRIGHTs historie og viktigheten av grønn innovasjon i bistandssektoren. BRIGHT vil bruke prisen på 1 million euro blant annet til et «fast response» lager av Move, som kan mobiliseres på 72 timer i en katastrofehjelpssituasjon. Prisen vil også bli brukt til et reparasjons- og resirkuleringsprogram, hvor det første målet er å forlenge levetiden til 100 000 solcelleprodukter i løpet av 2021. Prisen ble tildelt BRIGHT den 24. september under European Research and Innovation Days, og ble tatt imot av BRIGHT Products CEO, Selma Kveim.

Les pressemeldingen HER