Gode nyheter på flytende sol!

Siste tidens nyhetsbilde har vært positivt med hensyn til flytende sol.

Det er drøyt to år siden Solenergiklyngen vedtok å sette igang en satsing på flytende sol. Partnerne laget en innovasjonsgruppe med både de store utbyggerne, de mindre oppstartselskapene og IFE. Solenergiklyngen har initiert og gjennomført endel felles prosjekter innenfor flytende sol for å stake ut kursen. Tidlig ble det pekt på at et demosenter for uttesting av nye teknologier er viktig.

Et flytende testanlegg skal bygges på sensommeren 2021 i Frøya Kommune av Equinor sammen med Moss Maritime skriver Equinor i en pressemelding , også omtalt i E24 .

– Hvis vi lykkes her, kan vi lykkes alle steder, sier Hanne Wigum, leder for teknologienheten som arbeider med vindkraft og solenergi i Equinor.

I tillegg skal Ocean Sun og Fred Olsen Green Power teste offshore flytende sol utenfor kysten av Grand Canaria, skriver Ocean Sun.

Disse selskapene er alle partnere i Solenergiklyngen og medlemmer av innovasjonsgruppen for flytende sol. Ansvarlig for flytende sol i Solenergiklyngen er forretningsutvikler Inger Strand, inger@solenergiklyngen.no

Foto: Moss Maritime

English EN Norsk bokmål NO