Norsun først ut med EPD!

NorSun, det norske solenergiselskapet som produserer monokrystallinske silisiumblokker og wafere (silisiumskiver) for høy ytelse, har som det første selskapet i bransjen mottatt «Environmental Product Declaration» (EPD) for sine wafere. Med dette får NorSun en objektiv sertifisering av produktets verdensledende, lave CO2-fotavtrykk.

 

Partnere i Solenergiklyngen har jobbet sammen og satt internasjonal standard. 

I solenergiklyngen ble arbeidet med objektiv sertifisering av sillisium og wafere igangsatt i 2017 allerede med et prosjekt via ordningen ‘Innovasjonsrammen’ hos Innovasjon Norge. Asplan Viak med sin bærekraft kompetanse ble koblet med Norsun og REC for se på dette. I fjor ble “oppskriften” klar – såkalt PCR (Product Category Rule) og lansert på felles webinar i fjor sommer. Dette har fått internasjonal oppmerksomhet og PCR’n vil gjelde som oppskrift også internasjonalt. Så startet altså arbeidet som har ført til at Norsun nå fikk nå sin EPD med hjelp av Asplan Viak.

 

Vi gratulerer! 

Last ned PM fra Norsun her og på engelsk her

Hør også podcast med REC’s Trude Nysæther hvor hun forteller mer om hvorfor vi i Norge produserer de mest bærekraftige solcellene i verden HER (scroll ned til Trude) Eller søk på Solenergiklyngen der du hører på podcaster til vanlig.

English EN Norsk bokmål NO