Podcast: Gjør nettet smartere med overvåkning

Brage Johansen i Heimdall Power var tidligere gründer og CEO i ladeboks-firmaet Zaptec. På kontinentet kom det fram at potensielle kunder var bekymret for strømnettet, og dette ble begynnelsen på Heimdall Power.

Heimdall bruker kuler fulle av elektronikk, kalt Neuron til å overvåke strømledninger i høyspentnettet. Med sine løsninger kan nettselskaper overvåke det som kalles «verdens største maskin», slik at man vet mer om temperatur, ising, og hvilken vei strømmen flyter! Mer kunnskap om det eksisterende nettet kan gjøre at vi trenger å investere mindre i nytt nett, og vi kan spare milliarder.

Hør Brage Johansen fortelle om historien til Heimdall, og hvordan deres løsninger kan spare nettselskapene, og dermed hele samfunnet, for kostnader.

English EN Norsk bokmål NO