Sirkulærøkonomi i solenergibransjen

Nå kan du se webinatret «Sirkulærøkonomi i solenergibransjen» i opptak.

Hva betyr sirkulærøkonomi i solenergibransjen?

Selv om solenergi er utslippsfri og medfører lite naturinngrep i Norge, må jo selvsagt også solcellepaneler produseres, og om noen tiår vil prosjektene vi bygger i dag være avfall. Det er en spesiell utfordring for solenergibransjen at avfallsstrømmene er så langt fram i tid. Lenger enn mobiltelefoner, men også lenger enn f.eks. elbilbatterier. Kanskje vil et anlegg stå i 20-40 år, og selv da er det kanskje rom for et bruktmarked. De fleste aktørene i bransjen eksistert kortere enn produktene de leverer vil vare. Hvordan man kan bidra til sirkulærøkonomi kan være uklart for mange.

Samtidig har vi aktører i Norge som produserer bestanddeler i solceller. Hvordan bidrar de til sirkulærøkonomi, og kan europeisk produksjon bidra til mer sirkulære forretningsmodeller?

Program:

Prosjektet er delfinansiert gjennom Interreg ecoINSIDE.

English EN Norsk bokmål NO