Sol på låvetak med Kverneland Energi

Kverneland Energi er en av våre nyeste partnere i Solenergiklyngen, og en av flere nye partnere med base i Rogaland. Nå er Kverneland Energi aktuelle med solenergiløsninger på Svalbard og Isfjord Radio, som vi har skrevet om tidligere, men i denne podcastepisoden er temaet sol på låvetak.

Gjesten denne gangen er Torbjørn Kverneland, og etternavnet avslører at dette jærenfirmaet er en familiebedrift. Kompetansen har vokst fram blant annet etter flere års utvikling av offgrid solenergiløsninger på egen hytte, som er relevant blant annet på Svalbard. Men låver utgjør en god del av Kverneland Energis leveranser, og bønder er en interessant kundegruppe. For bønder er solenergi en god mulighet for å produsere mer av strømmen de trenger selv, og samtidig er låvetak en mulighet til å installere kostnadseffektive anlegg.

Hør podcasten her:

Foto: Kverneland Energi

Les også saken om Kverneland Energis prosjekt på Svalbard.

English EN Norsk bokmål NO