Straffes for miljøtiltak

– Men vi må jo få økonomi i det. Ellers er det jo uaktuelt, sier Oda Kristine Sneen Fjeldsæter, som er produksjonstrainee ved en av Orkla Foods største fabrikker, Stabburet i Fredrikstad. Foto: Orkla Foods Norge.

I revidert nasjonalbudsjett foreslo regjeringen å fjerne elavgiften og nettleien for egenprodusert solenergi for borettslag. Det samme bør gjelde for næringsbygg, mener solkraftbransjen.

De krever at næringseiendommer får en tilsvarende ordning som det nå legges opp til for borettslag, men at det også blir lov å dele strømmen man selv produserer over til nabobygget man selv eier.

– Det bør være lov å dele strømmen man selv produserer både til flere målere og flere bygg, uten å straffes for det. Dette vil stimulere flere bedrifter til å bygge stolkraftverk på industritak og bidra til lokal energiforsyning. Uten å ta en meter natur. Det er viktig i en tid hvor alt skal elektrifiseres, sier daglig leder Trine Kopstad Berentsen i Solenergiklyngen.

– Men vi må jo få økonomi i det. Ellers er det jo uaktuelt, sier Oda Kristine Sneen Fjeldsæter (bildet), som er produksjonstrainee ved en av Orkla Foods største fabrikker, Stabburet i Fredrikstad.

Les saken i E24: Krever samme solcelleregler for næring som borettslag

Les i Aftenposten: Borettslagene blir hørt – slipper å betale avgift for egenprodusert strøm

English EN Norsk bokmål NO