Nye regler for næringsbygg

Regjeringen åpner for at både næringsbygg og borettslag skal slippe å betale elavgift for solcelleanlegg som deles mellom ulike bygg, skriver E24.

E24 har intervjuet finansminister Jan Tore Sanner etter Solenergiklyngens utspill i media om krav om likebehandling av borettslag og næringsbygg når det gjelder deling av strøm.

Les sakene i E24 her:
Kravet fra solbransjen
Svaret fra finansminister Jan Tore Sanner

Nå skal forslaget ut på høring.

– Det ser lovende ut, men vi må følge med på høringen. Det er viktig for aktørene i bransjen å få forutsigbare rammebetingelser som gjør det lønnsomt å bygge ut solkraftanlegg, enten det gjelder borettslag, kommuner, skoler eller næringsbygg. Hvis reglene endres så vil vi kunne bygge ut større solkraftanlegg på de byggene som egner seg for solcelleanlegg, i stedet for bare et lite hjørne av et tak. Det haster med å få dette på plass, så Norge ikke blir en sinke i arbeidet med å stimulere til lokal energiproduksjon, sier Trine Kopstad Berentsen, daglig leder i Solenergiklyngen.

English EN Norsk bokmål NO