Intersolar 2022 en suksess

Intersolar – Munchen 2022

18 utstillere har denne uken vært på Intersolar for å møte en internasjonal solbransje og bli oppdatert på teknologi, trender og forretningsmodeller. Den norske soldelegasjonen til Tyskland er større enn noen gang. Utstilling og diverse eventer organiseres av Solenergiklyngen sammen med Innovasjon Norge og den norske Ambassaden.

Vi klarte også å samle mange av damene som jobber innenfor solbransjen til et felles bilde – ikke verst i en mannsdominert energibransje!


Hva er trendene?

Foruten at det aldri har vært flere nordmenn på messen og det er rekord interesse og påmeldinger til diverse eventer, er det følgende trender vi plukker opp;

  • Messen er større enn noen gang i antall haller, utstillere og besøkende. Det er blitt en moden industri som har et bredere og mer energisystemfokus. Det etableres nye energisystemløsninger både til private og industrien. For eksempel er det mange løsninger innenfor solceller i kombinasjon med lagringsteknologier for varmepumper og elbil lading.
  • Energy management ser mer og mer aktivitet innenfor tjenester innenfor smart energi styring. Litt generiske løsninger som sky- løsninger er en del av trenden. Det er fokus på å kunne styre løsningene bedre og ta mer hensyn til nettet. Det er nye tjenester til nettet som øker kvalitet, leveringssikkerhet og bedre kontroll.
  • På Intersolar er lagring av sol større en noen gang. Det går fortsatt mest i batterier, men også grønt hydrogen er viktig. Det er blant annet nye produkter innenfor hydrogen småskala til hjemmebruk for last styring.
  • På panelsiden er det også mye nytt. Panelene blir stadig større og større, og flere er 700 watt. De brukes på storskala solkraftverk. Det var også flere nye moduler for bygningsintegrering med ulike farger, former og visuelt uttrykk.

Den norske paviljongen

På den norske paviljongen er både etablerte selskaper og mange oppstartsselskaper. Et av disse lovende oppstartsselskapene er Sunlit Sea.

Sunlit Sea har fokus på flytende sol og har gode nyheter fra messen;

Vi har skrevet LOI med en større kunde og har flere potensielle i pipeline. Dette er et resultat av at vi er representert her på den norske standen, sier Eirik Larsen, CFO.

Foto: Solenergiklyngen

Statssekretær og ambassadøren på plass

Statssekretær Elisabeth Sæther fra OED og ambassadør i Tyskland, Torgeir Larsen var tilstede for å besøke selskapene og delta med presentasjoner på German Norwegian Business seminar. Målet var å sette fokus på hvordan solenergi kan inkluderes i den tysk-norske energi dialogen, og hvordan vi kan jobbe tettere sammen i et stadig mer krevende energi landskap.

Foto: Statsekretær OED Elisabeth Sæther, Peter Bernhard i Asplan Viak, Ambassadør Torgeir Larsen og Enja Sethren i Scatec

Neste år er intersolar 14-16 juni, og vi må tenke enda større. Så save the date!

Noen fine øyeblikk fra dagene på messsen;

Fra nettverking eller ‘booth party’ som det heter på Intersolar

Stor interesse på flytende sol event. Her Moss Martime som pitcher med Alexander M Thøgersen

Karen Tveiten og Martin Nitz fra Innovasjon Norge

Green Energy gutta med Bjørn Thorud hos Multiconsult

Enja Sethren hos Scatec

English EN Norsk bokmål NO