Fagdag om brann en suksess!

Sammen med Hedmark brannbefalslag arrangerte Solenergiklyngen et fagseminar med tema solcelleanlegg og batteripakker i Vikingskipet i Hamar torsdag 8. september. Fagdagen hadde 70 deltakere fra brannvern i hele Innlandet. Noen kommuner var også representert.


Innleggene til Ola Johansson hos Solcellespesialisten AS og Asgeir Kolsrud Freber Elektronikk var midt i blinken og skapte grunnlag for mange interessante spørsmål. Det kom fram at det fortsatt mangler en del kunnskap om hva som er beste oppskriften for å slukke brann i bygg med solcelleanlegg og batteripakker, men alle fikk med seg hjem god informasjon om hvordan ulike anlegg fungerer og kan opptre ved en brann.


Brannfolka satte stor pris på den ærlige kunnskapsdelingen som innlederne stod for og ønsket seg mer materiell for å kunne drive opplæring internt. Siden store deler av brannmannskapene jobber deltid, er det ønskelig at kurs blir gjort tilgjengelig internt. Det var enighet om at tilsvarende samlinger som den på Hamar, gjerne må gjøres tilgjengelig også for andre deler av landet.


Utbyggingen av solcelleanlegg og batteripakker går nå så raskt at regelverk, kontrollordninger må oppdateres. Dette bidrar til å forsterke behovet for god og grundig informasjon ut til brannmannskapene.

English EN Norsk bokmål NO