Ocean Sun teknologi i verdens første havvind og flytende sol kraftverk

Verdens største eier av solcelleanlegg, State Power Investment Corporation (SPIC), har tatt i bruk verdens første kommersielle offshore flytende sol (FPV) kraftverk. Kraftverket, som er designet av Ocean Sun og bruker Ocean Suns patenterte teknologi, er også første FPV integrert med havvind. 

 

“Dette er en sann milepæl for Ocean Sun og for den flytende solenergiindustrien.  Prosjektet som er finansiert av SPIC og konstruert ved hjelp av Ocean Suns teknologi viser hvordan det felles målet om å redusere klimagassutslipp fra CO2 vil nås med utvikling på tvers av landegrensene. Vi er glade for å fortsette å jobbe tett med SPIC gjennom Ocean Sun-teamet basert i Kina.” – Sier Dr. Børge Bjørneklett, administrerende direktør og grunnlegger av Ocean Sun.

 

De to flyterne, med installert effekt på 0,5 MWp, kobles til transformatoren på en SPIC-eid vindturbin og kobles deretter til strømnettet gjennom sjøkabelen til vindparken. Etter fullføring av pilotperioden og full teknisk og økonomisk demonstrasjon, er det planlagt å fremme bruken av Ocean Suns teknologi for å bygge et flytende solcelleanlegg med en total kapasitet på 20MW i 2023.

 

Om SPIC

SPIC er et av de fem store elektrisitetsproduksjonsselskapene i Kina, og verdens største fotovoltaiske kraftproduksjonsbedrift, rangert på 260. plass blant verdens 500 beste bedrifter i 2022, med virksomhetsomfang som dekker 46 land og regioner.

 

Om Ocean Sun:

Ved å kombinere den norske maritime kompetansen og kunnskapen innen solceller, har Ocean Sun utviklet en innovasjon som tilbyr en dristig løsning på våre globale energibehov. Den patenterte teknologien er basert på solcellemoduler montert på hydroelastiske membraner og tilbyr kostnads- og ytelsesfordeler som ikke sees i noe annet flytende PV-system i dag. Med kontorer i Oslo, Singapore og Shanghai har Ocean Sun som mål å bli verdens ledende teknologileverandør av flytende solenergi.

English EN Norsk bokmål NO