Solenergiprisen – topp 3 nominasjoner klare!

Solenergiprisen 2023 deles ut første gang i år, og skal være en årlig pris. Nå har juryen jobbet seg gjennom nominasjonene og innstilt de tre beste i hver klasse.

 

Nominasjons perioden var åpen til og med 22. mars . Nominasjonen er knyttet til anlegg og prosjekter eller prestasjoner som ble gjennomført i 2022.  Juryen har bedømt de nominerte knyttet til kriterier som innovasjon, økonomi, estetikk, systemsyn, og bærekraft i tillegg til motivasjon bak nominasjonen.

 

Litt mer om de ulike prisene:

 

Årets anlegg: Utmerkelsen retter seg mot solanlegg på bygg eller bakke som kom opp og ble satt i drift i 2022 i Norge. Her ønsker man å vise gode eksempler på hvordan anlegg bør være i Norge til det beste for samfunnet.  

 

Årets prestasjon: Utmerkelsen ser på hvilket utviklings bidrag en person eller organisasjon har gitt. FoU resultater, innovasjonshøyde og bærekraft verdsettes. Norsk eller internasjonalt og tilgrensende teknologier er innenfor denne kategorien.  

 

Topp 3 kandidatene i begge klasser er nå klare – her presentert i vilkårlig rekkefølge

 

Årets Anlegg:

Stavanger lufthavn Sola​

Voldsløkka skole​

Oslobuss Energistasjon​

 

Årets Prestasjon:

Dr. Mari Øgaard​

Over Easy ​

Finnøy Energi-system

 

Les mer om om hver kandidat her 

 

Solenergiprisen 2023 deles ut under Solenergikonferansen 24. april, Clarion Oslo.

 

English EN Norsk bokmål NO