Eventer

Clean Tuesday: Solenergi i norske forhold

13 – 13 Feb

Tid

10:00 – 12:30

Sted

Mesh Youngstorget, Møllergata 6-8, 0179 Oslo

Type

Fysisk

Velkommen til årets første “Clean Tuesday” med Solenergiklyngen og IFE.

Solenergi er i vekst i Norge, og med det øker også behovet for forskning på solenergi i norske forhold. Heldigvis har vi flere som ser på denne problemstillingen gjennom forskningsprosjektet “SUNPOINT”. IFE og MET har i flere år jobbet sammen for å utvikle et nytt solkart for Norge basert på METs værmodeller, bakkeobservasjoner og satelittdata, finne ut hvilke metoder, datagrunnlag og algoritmer man skal bruke når man regner om værdata til energiestimat og forstå hvordan solkraft burde nyttiggjøres for en samfunnsøkonomisk utbygging av energi i Norge.

Gjennom de siste tre årene har prosjektet svart ut en rekke spørsmål som er svært relevant for norsk solindustri og de ønsker nå å dele disse med alle som er interessert i tematikken. Resultatene er både oppklarende og overraskende.

Meld deg på her.

Program

10:00-10:10 SUNPOINT intro – Heine Nygard Riise

10:10-10:45 Presentasjon av MET sitt nye solkart – Erik Berge, MET

10:45-11:05 PVGIS eller Meteonorm? Validering av seks innstrålingsprodukt – Heine Nygard Riise, IFE

11:05-11:25 Kor mykje soiling- og snøtap har solcelleanlegg i Noreg? – Mari Øgaard og Heine Nygard Riise, IFE

11:25-12:00 Kor mykje PV får vi i det norske energisystemet i 2030 og 2050? Teknoøkonomisk analyse av solkraft i Norge – Stine Fleischer Myhre, IFE

12.00-12.30 Lunsj og mingel

June

Asian Development Bank Headquarters, Manila, Phillippines

The Future of Floating PV Technology in conjunction with the Asian Clean Energy Forum

In collaboration with The Norwegian Embassy in Manila, we’re hosting two sessions tailored to industry professionals and stakeholders, showcasing how Norwegian floating PV technologies and solutions can make a difference. The events take place between 3 – 7 June 2024 at ADB Headquarters, Manila

Les mer
Les mer om event
Amsterdam og omegn, Nederland

Studietur til Nederland

Solenergiklyngen og den norske ambassaden i Haag inviterer til en to-dagers studietur til Nederland for å utforske den nederlanske suksesshistorien innen solenergi. Fokus for turen vil være regulatoriske rammebetingelser, nettintegrering og innovative løsninger innen solenergi.

Les mer
Nederland
Les mer om event
Forskningsrådet, Drammensveien 288, 0283 Oslo

Halvdagsseminar: Solenergi i byplanlegging/Solar Neighborhood Planning 

Velkommen til halvdagsseminar om planlegging for solenergi i bymiljø. Seminaret inkluderer dagslys og termisk komfort, samt produksjon av solenergi gjennom solcellepanel.

Les mer
Les mer om event
Microsoft Teams

Faggruppemøte: Ansvarlige leverandørkjeder

Faggruppen samler aktører i norsk solenergibransje som ønsker å jobbe sammen for å utvikle bransjen videre og se på hvilke utvidede krav som kan stilles til leverandører og produkter som importeres til det norske markedet.

Les mer
Les mer om event
Messe München

Intersolar 2024

18. – 21. juni 2024 samles den norske solenerginæringen på Intersolar i München, som er verdens ledende messe for solenergi, lagring og smarte energisystemer.

Les mer
Les mer om event
Trekanten, Pilestredet 24, 0165 Oslo

ICT Green Panel

Det er stor interesse rundt hvordan lokal, grønn energi kan møte det økende energibehovet i Norden og hvordan man kan avlaste og balansere de nasjonale strømnettene. For å sette tematikken på dagsordenen, arrangerer Huawei i samarbeid med Solenergiklyngen, ICT Green Panel 2024.

Les mer
Les mer om event

August

Arendal

Arendalsuka 2024

Solenergiklyngen deltar på Arendalsuka 12. – 16. august 2024.

Mer info om våre arrangementer kommer.

Les mer
Les mer om event
Microsoft Teams

Ekstraordinært årsmøte i Solenergiklyngen

Solenergiklyngen avholder ekstraordinært årsmøte for klyngens partnere 14. august 2024 for å bekrefte årsmøtevedtak fra 14. mai 2024 om sammenslåing med Fornybar Norge.

Alle ansatte i en partnerbedrift kan delta, men det er kun en stemme per partner.

Les mer
Les mer om event

October

Nationaltheateret Konferansesenter,
Haakon VIIs gate 6. 0161 Oslo

BIPV- dagen

For første gang siden 2019 inviteres interesserte deltakere igjen til en dag med fokus på bygningsintegrert solcelleteknologi.

Les mer
Les mer om event

November

Clarion Hotel Oslo, Dronning Eufemias gate 15, 0194 Oslo

Partnersamling 2024

Solenergiklyngen inviterer til den årlige partnersamlingen hvor vi setter fokus på strategi og hvordan vi skal jobbe sammen for videre vekst.

Les mer
Les mer om event