Eventer

Forum: Solenergi og energilagring for kommersiell/industriell bruk

05 – 05 Mar

Tid

11:00 – 16:30

Sted

NIO Showroom, Karl Johans gate 33, Oslo

Type

Fysisk

Sammen med Senergia og Huawei inviterer Solenergiklyngen til arrangementet “Solenergi og energilagring for kommersiell/industriell bruk”.

Her møter du eksperter fra Solenergibransjen, og du får lære mer om hvilke muligheter som ligger i solenergi samt de nyeste teknologiske løsningene for det norske markedet.

Målgruppen for arrangementet er særlig bygg- og eiendomsbransjen og offentlige aktører som ønsker å bygge ut solenergi på sin bygningsmasse.

Meld deg på her.

Program

Velkomstmottakelse og lett lunsj

Velkommen v. arrangørene

Norges utsikter og trender innen solceller og batterier for C&I segmentet v. Norconsult

Politikk og regelverk fra EU som påvirker utrulling av solenergi i Norge v. Maja Busch Sevaldsen, Solenergiklyngen

Betydningen av kompetanse og erfaringer fra Sverige v. Bjørn Nordin, Senergia

Anvendelse av batterier, solenergi, frekvensstyring og peak-shaving (og sniktitt på Emma systemet) v. Tim Ljunggren, Senergia

Pause

Hva kjennetegner et vellykket C&I prosjekt og hvor ligger risikoen? v. OneCo

Inspirasjonssesjon: Hvordan bevare den norske laksen med solenergi og AI?

Paneldiskusjon: Hvordan nå 8 TWh i Norge innen 2030? Panelsamtalen modereres av Solenergiklyngen, og i panelet sitter blant annet Pareto Alternative Investments, BaneNor Eiendom, nettselskapet Lede (TBC) m.fl.

Q&A

Mingling og snacks

Foto: Solenergi FUSenApril

Microsoft Teams

Faggruppemøte: Kompetanse

Faggruppen samler aktører i norsk solenergibransje som ønsker å jobbe sammen for å utvikle bransjen videre og se på hvilke utfordringer og potensial som ligger i kompetanse innen solenergi.

Les mer
Les mer om event
Microsoft Teams

Faggruppemøte: Bakkemonterte solkraftverk

Faggruppen samler aktører i norsk solenergibransje som ønsker å jobbe sammen for å utvikle bransjen videre og se på hvilke utfordringer og muligheter som ligger i bakkemontert solkraft i Norge.

Les mer
Les mer om event
Clarion Hotel Oslo, Dronning Eufemias gate 15, 0194 Oslo

Solenergikonferansen 2024

Årets tema er finansiering og lønnsomhet i det grønne skiftet. Vi setter fokus på hvordan storstilt solkraftutbygging skal finansieres fremover. Hvordan skal myndighetene legge tilrette for at privat kapital skal utløses og hvordan ser de lønnsomme forretningsmodellene ut for en raskere skalering? Hvor mye fokus skal vi ha i Norge og hvordan øke takten på klimafinansiering og omstilling utenfor Norge?

Les mer
sol
Les mer om event
Microsoft Teams

Faggruppemøte: Flytende sol

Faggruppen samler aktører i norsk solenergibransje som ønsker å jobbe sammen for å utvikle bransjen videre og se på hvilke utfordringer og muligheter som ligger i flytende sol nasjonalt og internasjonalt.

Les mer
Les mer om event

May

Microsoft Teams

Årsmøte i Solenergiklyngen

Solenergiklyngen inviterer til årsmøte for klyngens partnere 14. mai 2024.

Alle ansatte i en partnerbedrift kan delta, men det er kun en stemme per partner.

 

Les mer
Les mer om event
Universitetsgata 1

Solcelleanlegg på bygg: Hva skjer når kommunene praktiserer plan- og bygningsloven ulikt?

Installasjon av solceller på tak og fasade omhandles av plan- og bygningsloven. Hva skjer når kommunene praktiserer denne loven ulikt? Hvilke konsekvenser får det for prosjekterende, konsulenter, leverandører og kunder? Trenger vi endringer i PBL eller er en veileder løsningen?

Les mer
Les mer om event
Microsoft Teams

Faggruppemøte: Batteri og lagring

Faggruppen samler aktører i norsk solenergibransje som ønsker å jobbe sammen for å utvikle bransjen videre og se på hvilke utfordringer og muligheter som ligger i batteri og lagring, nasjonalt og internasjonalt.

Les mer
Les mer om event

June

Asian Development Bank Headquarters, Manila, Phillippines

The Future of Floating PV Technology in conjunction with the Asian Clean Energy Forum

In collaboration with The Norwegian Embassy in Manila, we’re hosting two sessions tailored to industry professionals and stakeholders, showcasing how Norwegian floating PV technologies and solutions can make a difference. The events take place between 3 – 7 June 2024 at ADB Headquarters, Manila

Les mer
Les mer om event
Amsterdam og omegn, Nederland

Studietur til Nederland

Solenergiklyngen og den norske ambassaden i Haag inviterer til en to-dagers studietur til Nederland for å utforske den nederlanske suksesshistorien innen solenergi. Fokus for turen vil være regulatoriske rammebetingelser, nettintegrering og innovative løsninger innen solenergi.

Les mer
Les mer om event
Messe München

Intersolar 2024

18. – 21. juni 2024 samles den norske solenerginæringen på Intersolar i München, som er verdens ledende messe for solenergi, lagring og smarte energisystemer.

Les mer
Les mer om event

November

Clarion Hotel Oslo, Dronning Eufemias gate 15, 0194 Oslo

Partnersamling 2024

Solenergiklyngen inviterer til den årlige partnersamlingen hvor vi setter fokus på strategi og hvordan vi skal jobbe sammen for videre vekst.

Les mer
Les mer om event