Eventer

Studietur til Nederland

04 – 05 Jun

Tid

09:00 – 17:00

Sted

Amsterdam og omegn, Nederland

Type

Fysisk

Solenergiklyngen og den norske ambassaden i Haag inviterer til en to-dagers studietur til Nederland for å utforske den nederlanske suksesshistorien innen solenergi. Fokus for turen vil være regulatoriske rammebetingelser, nettintegrering og innovative løsninger innen solenergi.

Nederland er en av Europas største solenergiprodusenter, med et gjennomsnitt på to solcellemoduler per innbygger. Offentlig støtte, innovative løsninger og rammebetingelser og et konkurransedyktig auksjonssystem har drevet frem den raske utbyggingen av solceller, inkludert storskala prosjekter og flytende sol. Suksessen har imidlertid bydd på utfordringer, spesielt når det gjelder nettbegrensninger og behov for nettforsterkning.

Program

Dag 1: Den Nederlandske tilnærmingen: Skalering av solenergi og håndtering av nettoverbelastninger

  • Vi får høre fra bransjeeksperter og interessenter for å utforske markedstrender, konsesjonsprosesser samt balansering av nettet, og hvilke begrensninger dette gir
  • Statkraft, TenneT (TSO i Nederland), Holland Solar (Nederlands svar på Solenergiklyngen) m.fl vil dele erfaringer

 Dag 2: Roadshow med TNO – Landskapsintegrasjon og arealbruk

  • I samarbeid med TNO (Nederlands svar på Sintef) besøker vi toppmoderne solparker. Her får dere oppleve innovative konsepter for landskapsintegrasjon av solparker og arealbruk
  • Delta i diskusjoner med industripartnere, finansinstitusjoner, forskningsinstitutter og frivillige organisasjoner for en bedre forståelse av nederlandske strategier og utfordringer.

Se det fullstendige programmet her.

Hvis dette høres interessant ut, kan du uforpliktende melde din interesse her. Det er et begrenset antall plasser. Du vil få endelig bekreftelse på din deltakelse per epost innen et par dager.

Deltakerne ordner selv med flyreise og hotellopphold, mens Solenergiklyngen står for organiseringen av selve opplegget i Nederland. Det vil tilkomme en egenandel på 1999,- NOK som skal dekke kostnader.

For mer informasjon ta kontakt med katja@solenergiklyngen.no

August

Arendal

Arendalsuka 2024

Solenergiklyngen deltar på Arendalsuka 12. – 16. august 2024 og bidrar på flere arrangementer i løpet av uka. Les mer om hvor du finner oss

Les mer
Les mer om event
Microsoft Teams

Ekstraordinært årsmøte i Solenergiklyngen

Solenergiklyngen avholder ekstraordinært årsmøte for klyngens partnere 14. august 2024 for å bekrefte årsmøtevedtak fra 14. mai 2024 om sammenslåing med Fornybar Norge.

Alle ansatte i en partnerbedrift kan delta, men det er kun en stemme per partner.

Les mer
Les mer om event

September

Microsoft Teams

Faggruppemøte: Ansvarlige leverandørkjeder

Faggruppen for ansvarlige leverandørkjeder er en fast gruppe i Solenergiklyngen som møtes digitalt 4-5 ganger årlig. Faggruppen samler aktører i norsk solenergibransje som ønsker å jobbe sammen for å utvikle bransjen videre og se på hvilke utvidede krav som kan stilles til leverandører og produkter som importeres til det norske markedet.

Les mer
Les mer om event

October

Nationaltheateret Konferansesenter,
Haakon VIIs gate 6. 0161 Oslo

BIPV- dagen

For første gang siden 2019 inviteres interesserte deltakere igjen til en dag med fokus på bygningsintegrert solcelleteknologi.

Les mer
Les mer om event
Munchmuseet, Edvard Munchs Plass 1, 0194 Oslo

Green Summit 2024

Sammen med Huawei Norge og Norsk datasenter industri inviterer Solenergiklyngen nok en gang til Green Summit på Munchmuseet i Oslo. Her samler vi næringslivsledere, beslutningstakere og bransjeorganisasjoner for å diskutere de nyeste og mest innovative løsningene innen fornybar energi og bærekraft.

Les mer
Les mer om event

November

Clarion Hotel Oslo, Dronning Eufemias gate 15, 0194 Oslo

Partnersamling 2024

Solenergiklyngen inviterer til den årlige partnersamlingen hvor vi setter fokus på strategi og hvordan vi skal jobbe sammen for videre vekst.

Les mer
Les mer om event

April

Clarion Hotel Oslo, Dronning Eufemias gate 15, Oslo

Save the date: Solenergikonferansen 2025

Save the date: Solenergikonferansen 2. april 2025 i Oslo

Les mer
Les mer om event

May

Messe München, Tyskland

Save the date: Intersolar 2025

Save the date: Intersolar 7. – 9. mai 2025

Les mer
Les mer om event